Monday, February 14, 2011

[ 7 ] Hepi Birthday IBU !! :D

helo readers2 sekalian, nak tnya sikit ni, :D


apa makna "ibu" bg hampa semua ? 
xkesah la, ada yg pnggil mama, mak, umi, bonda. haha
jgn terkejut, ada yg pnggil bonda cek oi, contoh terdekat, kezen aku sndiri :)
"Ibu"
suatu kata2 biasa yg selalu kita dengar,
Tapi bagi aku, ada makna tersirat yg jarang didengar.

Everything Mom


How did you find the energy, Mom
To do all the things you did,
To be teacher, nurse and counselor
To me, when I was a kid.


How did you do it all, Mom,
Be a chauffeur, cook and friend,
Yet find time to be a playmate,
I just can’t comprehend.


I see now it was love, Mom
That made you come whenever I'd call,
Your inexhaustible love, Mom
And I thank you for it all.


By Joanna Fuchs
*aku xpandai nak karang2 puisi ni, so cilok je la. haha XD


aku ingat lg dulu masa kecik2,
kalo honaq ja, mmg kena tabuh betoi blakang, haha
so smpai 7 8 kali kena tu, memang aku teriyak.
satu malam tu aku nak tidoq, aku dgr org masuk bilik,
terus buat2 tidoq, haha
aku rasa ada org duduk sbelah katil aku, then
dia peluk aku, dia cium aku,
dia minx maaf kat aku,
aku hairan knapa perlu minx maaf,
sedangkan aku yg salah.
aku dgr dia kata 'ibu marah sebab ibu sayang amzar'
tgh aku buat2 tidoq tu, air mata mengalir...
*buat2 cover p laa kata air liur basi, haha*

ibu selalu sayang kita, kita ja yg xsedar semua tu :)

ahad, 13 feb, pukul 8.15 semalam,
aku sampai Kangar, ibu dah smpai nk jemput aku.
lepas letak beg2 dlm keta, aku p buka pintu blah driver,


aku ; ibu, mai keluar sat
ibu ; awat, nak buat apa ? nak drive ka ?
aku ; dak, mai la sat, keluar sat ja..
ibu ; ish ang ne, aku pkai kaen batik ja.
aku ; tapa, keluar sat ja :)

elok ibu keluar, aku terus peluk, cium pipi ibu,
aku kata "hepi besday ibu, sayang ibu. sori xdak hadiah,
tapi amzar balik cuti ni, ni la hadiah utk ibu"
w'pun ibu cuma gelak ja, tp aku taw, konfem touching lah~ HAHA 



*dialah satu-satunya ibu aku.*

13 Februari 2011, ibu dah 46 tahun, :D

Terima kasih kerana menjadi seorang ibu yang luar biasa, Sayang Ibu~ !! :D

10 comments :

Embun Pagi said...

waaaaahhh..patut la kak nampak amzar hug ibu smlm...;p
konferm touching laa....;p

hawa.annuar said...

nice la,huhu wat ceq nanges,

meira said...

tOuch'g sgtsgt T__T
gudbOy :D

Fyruz Isma said...

waa. :D slamat hari ibu jugaa ~

Amzar Kurin said...

kak embun ; haha, nampak ka ? ades, kantoi XD
hawa ; jgn nanges naa :)
meira ; hee, maseh :D
fyruz ; hari ibu bln mei nuu :D

Embun Pagi said...

nampak kooott...ahhahaha.... ;p

Atika Latif said...

Amzar..since ibu amzar masih ada lagi...hargailah ibu elok2...macam mak su ni...walau nangis berair mata darah sekali pun takkan jumpa ibu bila2..jeles sangat bila orang bercakap pasal ibu...sayangilah ibu sementara dia masih ada...Happy Bday Yoya! :)

P/S: This entry is quite touching! buat semua orang cedey2 gitu..oh Yeah :P

Amzar Kurin said...

maseh mak su :)

p/s ; skali skala touchin :P

Anonymous said...

sumpah tacing !

Amzar Kurin said...

heee :)