Friday, April 29, 2011

[ 50 ] muncul sat

hai helo..
 woah~ 
bkurun xupdate blog.
sumpah busy, dengan quiz, test lagi,
" sat test tu, sat test ni.
lecture ni nak test apa xtaw."
=.=
assignment pun baru submit td,
thanx a lot Aidhil n Omar.
aku xsempat nk p hantaq sniri td,
sbb pagi2 dah kena p cangok depan GRANDHALL tuu.
tudiaa la, libatkan diri lg dengan MMU Award tu.
haha, tapa tapa. kawan punya pasai, sama2 tolong :)
smpai ke petang dok situ,
tp Solat Jumaat brenti la sat.
aku dapat job jaga LIGHTING.. woah~ best2.
bule main lampu.HAHAHA



HAHA, amik ampa, sapa dok bawah tu
*ni orang kata jakun, mcm xprnah jumpa :P *

BTW, event ni esok, harap2 semua berjalan dengan lancar.. :)

|=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=|
  AWAS  
petikan dibawah hanyalah selingan.
kalau nk baca, terpulang.
|=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=|

domo. hmm, apa tu domo?
maw xtaw, search la Google weh.


maybe 'domo' bagi aku,
mcm sumthin yg berbeza mai dlm hidup aku.
ntah laa, xtaw nk cakap mcm mana.
tp 'domo' dah buat aku senyum kembali :)
*thanx domo*
btw, entah la kenapa sumone tu suka sangat gambar ni.
*awak, gurau je ni.lala :P *

|=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=|

Tuesday, April 26, 2011

[ 49 ] HEPI BESDAY to~

SAWADIKAP :D

hari ni 26 APRIL 2011 :D
ada dua orang yg tdekat dengan aku sambut besday..
firstly, adik aku, AZWAR AZIZI.. :)

*haha, time ni lepaas mandi kt Lata Iskandar*

Azwar, dah 11 tahun dah sekarang,
jangan dok main banyak sngat, tahun depan dah nak UPSR..
laa bule la dok relax banyak lagi.haha
umuq ja 11tahun, tapi Facebook dah ada..
*maju budak2 zaman laa.. =.= *
btw, yg xleh blah, semalam, 25 April..
ttiba dapat mesej dari mak aku..
yg berbunyi...
 "abg2, yay yay, esok besday azwar.." 
HAHA, gigih ingatkan aku uhh..
baru td kol dia, sembang2 sat..
cey, dia dok syok kawan2 bagi adiah kt dia.haha

dan sorang lagi besday hari ni..
kezen aku jugak :)
Kak Farhana :D

*yang sebelah tu Mak Ngah aku, mak dia laa..*

berapa dah aa umuq? hehe..
xingat yg ke berapa..
tapi dah 23 plus2 dah kot..
"Kak Fana, tok dok tunggu bakal husband dah.." :P



Saturday, April 23, 2011

[ 48 ] rambut, uban, warna & mati. [apa kaitan]

ASALAMUALAIKUM :)

sapa ada rambut silver kat sini?
apa? xpaham apa dia?
sat2, sat naa, tnggu sat..


haha, nampak? kita pelan tua, pelan jadi macam tu la.
jgn tkejut la kalau umur baru 20, awet muda..
tapi ada uban, standard la bro, standard la kak :D
senang xmaw bagi nampak,
TARAH buang rambut~
 biaq tnggai mcm yg kanan tu.hehe XD
aku cakap sebab aku pun naik uban dah.

ingat lg, dulu masa kecik2, tok panggil....
maktok : amzar, mai sat..
*x dengaq lagi*
maktok : amzar~
*xdengaq jugak~*
maktok : weh AMZAR, tuli kaa? awat x dengaq xtaw~!!
*haha, baru kelupoq lari p kat tok.hee :D*
me : awat tok? awat2? xdengaq td, buka tv kuat.hehe
maktok : buka lg kuat2, biaq tuli telinga tu!! 
*seriously, muka tengah bengang tu*
me : dak dak, xbuat dah. ni nk suruh cabut uban ka?
maktok : haa laa, pnggil ang x menyut.
satu uban tok bagi sekupang
me : oke tok, 200 amzar cabut. satu kpala pun xpa.HAHA
*awal2 cakap besaq laa, dkat 20, penat. =.= *

dulu dok cabut uban orang,
lama laaa~ ibu lak mai dok cabut uban aku.haha
dah sama2 beruban belaka XD
*TULI : pekak*
*SEKUPANG : 10sen*
*MENYUT : jawab*
aku pun dok tpikiaq jgk mcm orang kata..
kadang2 orang kata sebab beberapa faktor.hmm
1st : faktor umuq.
[yg ni telah laa]
2nd : faktor keturunan
[mungkin laa~]
3rd : faktor kekurangan vitamin B12
4th : faktor MEROKOK 
[cek google search]
5th :  : faktor banyak gunakan otak
[kononnya kuat study aa ni? *bg student la*]
6th : ka sebab faktor nak STYLE ? HAHA

*aku xtaw gmbaq sapa aku balas =.= *

*awat sesat gambaq ni pulak :O *

bukan apa laa, stengah orang ni, bila tngok uban pelan banyak,
dah menggelabah, dah kelupoq..
hangat pungkoq orang kata, xsenang duduk.
pelik kan? terima je laa, kita pelan TUA, bukan pelan MUDA
pastu ada la stengah segelintir, suka kaler rambut.
hmm, perlu ka?

  ni cerita sampingan sat :)  
|=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=|
bdasarkan faktor nombor 6..

warnakan rambut.
dlm Islam buleh ka? sah ka ayaq smbahyang?
smalam aku p solat Jumaat kt Masjid MMU,
ada la sorang hamba Allah ni, dia dok saf depan aku,
pakai kain pelikat satu geng ngn aku, cun dah~
mai tngok tang kepala, ada kopiah..cun dah~
*kopiah ke kepiah? apa2 ja laa*
tapi, rambut agak PERANG, bkn natural..
nampak sangat kaler tu :O
so, mcm mana? bule jawab?
aku pun pening gak pikiaq.haha
come on laa, kita orang melayu, Islam lagi.
malu kaum kita laa, minat artis luaq xpa.
tu terpulang, tapi bila sentuh bab agama ni.
hmm, orang lain pun geleng kpala laa..
*aku berani kata, sebab aku xpernah buat mcm apa yg aku nmpak tu*
|=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=|

oke, back to the story.haha
haa, paham dah kan apa dia
RAMBUT SILVER ?
i mean UBAN. ada dak uban?
xdak? oke, anda muda lagi tu.
lama lagi jangka hayat anda..
SALAH !!
*sangkaan anda meleset*
 mati xkira umuq oke? 
kira kalau ada uban masa muda pun, xdak ka,
belum tentu hidup beratus tahun :)
even yg dah berUBAN xsangga atas kpala tu,
xsmestinya dia hidup xlama.
so, kita xtaw bila kita akan mati. :)
sama-sama kita ingatkan diri kita.
jangan tinggal suruhan ALLAH SWT,
dan jangan langgar laranganNya :)

so, tajuk post ni..
 rambut, uban, warna & mati. [apa kaitan] 
so, kaitannya ialah? mai cek nak terang :)
|=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=|
"bila kita tengok rambut kita,
suatu ketika, mesti akan ada uban..
so, bila kita tengok ada uban, 'eh, aku dah tua'
xperlu nak warnakan, sebab uban tu petanda..
petanda kita akan bertemu dengan mati.
bila warna, ibarat kita tak maw mati."
|=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=|
tapi kalau warnakan dengan INAI atau KATAM, xpa :)
*entah betul ka dak kesimpulan aku tu*

post ni, cek cuma nak pesan
kat diri sendiri dan setiap insan di dunia ni.
mohon maaf kalau ada sapa terasa kat entri ni.
walaupun yang muda masih xberuban, tapi warnakan rambut still salahkan?
cuma nak sama-sama ingat, kita xlama kat dunia ni :)
*cek taw, kadang2 cek buat silap jugak*
btw, sapa ada sumber yang lebih kukuh, sila kongsi sama2 naa :)
(^_^)

Friday, April 22, 2011

[ 47 ] tutorial DOMO !!

well hello there world~
cey, ttiba anwaq hadi kluaq.
ASSALAMUALAIKUM semua :D

msti heran, pasai pa tajuk berbunyi,
  " Tutorial DOMO "  
hahaha, ni kes aku borink gila td.
upgrade blog, dngaq2 lagu.
pastu dok mlawat2 FB orang,
then blog-blog orang..
aku perasan jugak, lebih 5 6 orang aku masuk blog depa,
berkaitan dengan DOMO, minat sngguh naa DOMO.haha
*agak laa, menatang tu comey la jugak*
pastu saja syok2 search kt Google..
pastu cek jumpa gambaq ni..


waah~ macam menarik, tunggu pa lagi.
BUAT LAA~!! :D
so, lukis ikut gambaq yg dah terjumpa kt google tadi

 sebelum lukis yg besar, saja try kecik dulu,
pakai A4 paper ja, lembik nak mampuih.
xleh nk stand.haha

pastu tnampak drawaing blok yg member punya.
hehe, Iqram, pinjam sehelai noo :D

 alang2 dah buat, apa kata warnakan saja.
so, rasa puas hati la buat benda ni. :)

 part last, sesi menggam-gam.
ni yg aku malas skali, hueh~


DOMO IS ALIVE~!!
hehe, xdak keja kan?
besa laa, aku memang lagu ni.
so, sapa rasa nak buat,
SELAMAT MENCUBA~
(^__^)

Thursday, April 21, 2011

[ 46 ] hey Maddi Jane ^_^

hai helo :D

hmm, saja nk share, mungkin aku ni slow kot.
baru kenai budak tu.haha
smalam, mcm besa, dh meluat nk baca lecture note,
smbung berFB kmbali, borink2,
tngok movie sat, then dngar lagu saja.
smbil tu, saja dok mlawat wall kawan2.
pstu tjumpa satu video.

video ni kat bawah ni :)


wahahaha, comey kan?
suara dia pun sedap..
|=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=|
ouh, Maddi Jane.. abe jatoh hati pado mu..
abe suko sumo lagu adik, mu tawu dok?
mu nok dok abe buat mu jadi adik abe?
mu nok dok? HAHAHA
|=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=|
sumpah dia xmaw, kenai aku pun dak.
xda aah, saja ja tuu, selingan.
tapi siyes laa, aku baru taw kan.
*memang perak buih la orang kata.haha*
org view video dia pun bjuta,
haih, kalau aku ada adik macam ni.
bule buat duit maw lagu ni punya gaya.HAHAHA
dah laa, pelan merapu.
apa2 pun, Maddi Jane best. :D

dia senyum kat orang sebelah aku tu.

*adik Maddi, abe suppot mu deh :D*
*naah~ aku jadi gila sat =.= *

Wednesday, April 20, 2011

[ 45 ] herot teruk~ =.=

helo hai holiao :D

saja nak cerita sikit,
 Amzar Kurin's : A Series Of Unfortunate Event 
*tetiba*
tadi masa kat Lab, aku nak siapkan tutorial, tinggai sikit lagi,
 tutorial Operating System, so exercise tu ada la kena buat jadual.
dok cari la mana pembaris dalam pensel box aku tu.
xjumpa, sapa prak pulak dah~ haih. =.=
*PRAK : curi*
saat2 genting mcm ni la xdak pulak.
tapa, mintak la kt member sebelah,
 - bro, pinjam pembaris ang sat, ada extra dak? - 
 - kejap2, naah pmbaris extra, ko gune laa - 
masa nak garis tu, slalunya mau dah ada pembaris kt tgn ni,
garis p kok mana pun, konfem straight jaa.
tapi 3 4 kali garis,
 - aihh, awat lain macam mnatang ni? - 
belek p belek mai, 
[BELEK P BELEK MAI : tengok p tengok mai]
rupanya pembaris tu HEROT~!!
*HEROT/HEGHOT : bengkok*


maw hampa tengok gmbaq ni, mmg xnampak sgt la.
sat, cek nak tunjuk yg satu lagi, lagi keliaa~ haha


NAAH~ amik ang amzar, herot terok kot.HAHA
yang aku dah dok terjerit2 sorang2 kt blakang.


 - ARGHH~ gena aku nak buat jadual, 
 pembaris herot terok nii. satg jari jugak aku guna.HAHA  -
tiba-tiba member aku td mai,
 - asal bro? ko oke x? -  
- dak, aku xoke. *dengan buat muka semua cukup*,
 ang tengok pembaris ni - 
 - asal? *smbil tngok* - 
 - ang tengok la sniri.haha - 
dia pun tgelak guling2 jugak, last2, aku garis cincai bocai jaa.
dah malas nak p mintak kt org lain.haha
masa p antaq kt lecture aku,
lecture tgk jadual aku dengan muka terseksa.
*maaf madam, jari saya xcukup lurus nak buat garisan.*
(^_^)v
hehehe..

Moral Of The Story : ampa jangan jadi malas macam aku.HAHA

Monday, April 18, 2011

[ 44 ] I LOVE KGR

ASSALAMUALAIKUM :)

oke aa, post kali ni bukan kata nak buat pndai ka apa.
sikit pun dak naa, cuma nak bkongsi idea.
crita dia mcm ni, pernah kan ampa tngok t-shirt  mcm ni.




mesti tgk kn t-shirt2 macam ni,
I <3 PAPA, I <3 MAMA laa, 
I <3 ISLAM, dan macam2  design I <3  ni kan :)
sebelum tu, nk tny la kan, especially to orang2 KANGAQ la kn,
hehe, orang2 kampung aku. kalo ampa kt FB ka, YM ka,
or mana2 tmpat laman sosial yg dah bercambah.
mesti guna short-form kan?
from KANGAR to KGR rite? :)
*aku pun dok guna jugak short-form tu*
so, ada la jugak terpikiaq macam nk buat T-Shirt.
tp xsure lagi. so, aku nak tengok apa pendapat ampa semua :)
soo, oke dak kalau macam ni..

 DESIGN 1 

   I LOVE KANGAR   

hehe, saja ja nk tnya pendapat ampa naa.
lagi sat, walaupun tulis I LOVE KANGAR..
tapi aku maksud kan
SEMUA ORANG-ORANG PERLIS :)
pasai pilihan kaler baju,
aku nak try mulakan dgn  putih  n  hitam  dulu.
kepada kawan2 sekolah, kawan2 rapat, n yang mana kenai,
support la naa, :)
INSYALLAH kalau feedback bagus, jadi la.
hopefully [^_^]
ambik masa jugak nak buat pun.
lagi satu, xtaw la kot prnah ada dah ka design ni,
aku cuma bg idea, kot ada yg berkenan.
apa2 pun, komen ja laa, apa pendapat ampa.
kalo ampa rajin, sama2 share naa.
support   I LOVE KANGAR   t-shirt :D
*design2 lain akan saya post kemudian*

feedback me..
(^_^)

Sunday, April 17, 2011

[ 43 ] JaOH-Ooo~!!

sawadikap~ :D

*xda gaya langsung kan nak ride VESPA. hahaha* 

berkurun kan xupdate ?
xda la lama sgt, baru beberapa hari ja pun :)
besa la, blog xda topik mnarik.
yg mnarik, aku sembang mrapu ja kot.haha
oke, minggu ni aku p JOHOR.
sapa xtaw johor, ampa jangan dok kt Malaya ni.. =.=
aku p rumah classmate aku, Omar.
actually ada sdikit side plan, tp xkena gaya kot. :)
so, Omar keja bawak aku meronda ja, 
meREMPIT, eh bukan, meVESPA kt area Bukit Gambir tu.haha
sumpah aku cakap, aku xpernah jejak kaki kt Johor.
sempadan pun xpenah, nk langkah? lagi la dak.haha
hbis jauh pun, Melaka jaa. tp Pantai Timur prnah p dah :D

oke, back to the story,
dngan adanya seorang mmber yg bernama Omar ni,
aku dah mula terpikat sikit dengan VESPA ni,
ataupun satu lagi, LAMBRETTA.haa~ :D
depa ni kira group Vespa kt Bukit Gambir ni.
org sini pnggil Bukit jaa, bukan BUKUIT GAMBUIR.
bukuit bukuit tu David Teo sorang ja.HAHA
ni ada bberapa gmbaq aku snap.

 yg ni vespa Omar

 ni moto Pak Badar

 xsure sapa punya

 GOLDEN LAMBRETTA

 yg ni SPECIAL punya, baru siap.
buat kt Seremban, dekat stahun jugak la.
THE GAGAK HITAM

yg ni buat suluh jalan, puas hati aa.
kalah lampu bas uh~

pastu, Omar bawak aku p Muar pulak, dua kali p Muar.
aku cuma mengikut jaa,haha
masa nak balik dari Muar tu singgah makan MEE BANDUNG dulu.
orang Johor kata, Mee Bandung Muar wajib try.
sekali try, naah~ amik ang Amzar, tmbah lagi spinggan.
*aaaaa~ kantoi makan banyak =.= *
bila malam, p rumah member Omar,
geng2 vespa lambretta tu laa.

masa hari last kt Johor, kami p Gunung Ledang..
p cari Puteri Gunung Ledang nuu.hahahaha XD
xda laa, p mandi ayaq trjun jaa.
awai2 plan nak p lepaih Subuh nuu, huh, sembang jaa.haha
last2 pukul 9 baru nak gerak dari rumah tauke vespa. :D
tara nak smpai sana, jauh la jgk. tgk dari rumah Omar, dekat ja.
macam aku dok Kangaq nampak Bukit Keteri nuu.
*naah~ ni lagi muhong.haha*
so kt bawah ni ada la aku letak gmbaq sikit naa.

dok ingat nak terjun dah tang ni, haha
teruja punya pasai.

 naah~ jenuh krabat cek oii.=.=

 haa, ni la Kolam Puteri. wink wink (^_^)v
org kata laa.haha

 kan best kalau bule SLIDE.hahaha

gmbaq ni time nak turun


hok tu ja cek mmpu boh,
yg lebih2 ampa tgk kt link ni
satgi boh gmbaq penuh kat blog pun,
orang cemuih tengok :P
*CEMUIH : meluat*
masa nak naek tu, YA ALLAH~
Bukit Lagi yg aku dok krabat tu teruk lg,
means, yg ni oke laa.hehe :D
masa hala nak naek tu, perghh~ PECAH PELUH habaq ampa =.=
masa nak turun, xpecah dah laa,hehe
so, takat tu ja laa cek mampu crita. :D
xtaw bila pulak nk bule p lagi.
dok target nk p Melaka. :)

Tuesday, April 12, 2011

[ 42 ] 100

woah~!!
baru aku perasan yg followers blog aku,
dah sampai  100  lebih~ :O
thanx a lot yang mana dok follow,
yang mana dok LIKE,
yang mana dok komen2..
maseh naa :D
memang akan ada kata,
"eleh, baru seratus, dah post entry"
ya laa, mmg ramai lagi blogger lain dah follower beribu,
aku pun x expect smpai ramai mcm tu skali,
bukannya hebat mcm depa tu.
apa pun, thanx again :)

[ 41 ] TOYU

assalamualaikum. :)

td masa balik kelas, mcm besa la nak lunch.
p la kat kedai Mek Klate tuu.
menu aku macam besa la,
menu NASI BUJANG jaa..
haha, bukan sep bajet, tp slera utk ilang lapaq ja :D

 MENU NASI BUJANG 
 nasi putih + telur dadar + toyu 

masa nak amik telur, aku tny la makcik tu,
aku : makcik, toyu ada dak?
makcik : ape bende? toyu?
aku : a'ah, toyu~ eh silap, KICAP KICAP~!!
makcik : mcik pikir ape laa tadi, haih. kejap eh.

hahaha, aku xtaw pasai pa aku cakap pelat sgt.
sbelum ni penah dah skali, loghat utara sungguh.
tp kat kedai lain.hahaha. ni jadi pulak. XD
*TOYU : kicap*

btw, cek ada update serba serbi sikit.
cek cuma letak button   L I K E   jaa..
tengok la kat atas blah kanan tu :)
hari tu letak utk setiap post, yg ni utk blog.


(^_^)v

Monday, April 11, 2011

[ 40 ] supra ohh supra~

hai selamat datang.haha

kali ni  cek nak sembang2 sket pasai kasut.
apa dia, kasut? kasut?
haa laa, KASUITT~
haa, kan dah keluaq loghat ujung semenanjung dah. :D
oke. kalau ampa perasan la kan, lama laa pelan ramai
 dok pakai kasut HIGH-CUT, tp high-cut ni lain macam kot.
aku xtaw start bila orang taw brand kasut ni,
tp aku baru taw dalam 2 bulan lepas kot.
kalo ampa xperasan, aku xtaw laa. ampa dok dunia mana laa~ :D
tetiba, skarang jadi trend orang dok pakai kasuit
 " SUPRA " 
hok kasut noo, bukan keta.
keta pun ada jugak nama SUPRA ni,
TOYOTO SUPRA

ada stengah orang konfius, so kena sebut,
SUPRA FOOTWEAR..
(^_^)
hahaha, skali spiking spikong la pulak.
oke, patah balik pasai kasut.
supra supra supra.haha
dulu pakat dok gila CROCS sat.
pastu FLIPPERS pulak. macam2 noo.
*aku paham la crocs tu cuma level SELIPAR ja pun*
tp yg aku nak maksudkan ni,
kegilaan remaja2 skarang nak memiliki sepasang Supra sngat lah dasyat~
ada yg kata,
 "kalau saya himpun sehari sekupang, 
 agak2 bila buleh dapat supra sepasang ? =.=" 
ampa tengok, sehari skupang nak kumpul tu. :P
*SEKUPANG : sepuluh sen*


kasut ni bkn takat laki ja pakai,
perempuan pun sama dsyat dah. :O
salah sorngnya, makcik aku.
ehem, cek pnggil makcik sebab pangkat dia dlm family.
padahal dia baru form4 sama dgn adik aku.hehe
mana taw kot lama laa dok supra supra,
10tahun akan datang, dia pusing balik,
pakat gila SELIPAR JEPUN pulak. :D
btw, aku tengok agak style la kasut ni,
so, kt bawah ni ada antara design yg aku minat jugak.
it's easy, saya suka simple. :)



apa kasut ampa pakai pun, xkisah laa kan.
janji sbelum pakai, baca~
BISMILLAH dulu~
takot ada binatang bahaya ka, mana nk p taw.
minta ALLAH beri perlindungan kat kita :)


Sunday, April 10, 2011

[ 39 ] sepetang di Kola Perlih

sawadikap :D
*kalau blog ada header, post pun kena ada header gak.haha*

oke. smalam xsempat nak post,
tmbah pulak dgn malaihnya lagi.haha
smalam last keluaq lepak ngn kawan2 skolah. :D
pukui 3.30, seperti yg dijanjikan oleh atiq,
dia kata 3.30, kami 3 orang, aku, jatt, azri,
dok cangok dah kt karaoke iBOX.
kt 10minit saja, habis tang pusing cari parking,
gila betoi Kangaq lama laa,
nak cari parking sikit punya payah..
haa tudiaa laa, tu tanda Kangaq la pelan penuh dngan orang.
nampak parking, tkena minyak kes nak hambat parking nuu,
takot orang curi parking. =.=
*amzar derek buat teruk.haha. DEREK : direct*

dah jumpa parking, tnggu punya tnggu, atiq call.
atiq : helo amzar, ada kt mana?
me : aku kt iBOX dah dgn jatt, azri. ang mana?
atiq : aku nk p antaq adik aku tusyen. ang mai dgn apa?
me : mai dgn keta, awat?
atiq : hehehehe, bule dak p amik mirah?
haa, pulak dah. start enjin, pederaih p Taman Guru Jaya pulak.
tapa, member lama punya pasai.haha

dah semua ada, then p laa dok menjerit kt iBOX tu.
sumpah aku ngn jat ilang sora, kes lagu.
  AEROSMITH - I DON'T WANNA MISS A THING  
nahh~ amik ang amzar. =.=
dah selesai karok, dok pikiaq la kt depan KFC,
*org dlm KFC, dok tengok la kami ni.haha*
weh, nak p mana lak? p makan ka?
kat 10minit, xdapat2 jugak. jum p bincang depan LIBRARY.
hahaha, library jugak port nak bincang pun.
memang xsah kalau bukan situ.
dah 5 tahun skolah, abeh skolah pun, situu~ la jugak. :D

dah decide, jum~ KUALA PERLIS :D
dok kat tepi laut, makan apa benda tah.
aku xreti nak cerita, snang kata yong tau fu bakaq laa.HAHA
sos dia, awai2 memang sedap, xsmpai 5minit,
 pedass~ pedass~ pedass~ :D 
xbanyak gmbaq aku amik, atiq ngn mirah ja rajin.haha

 macam Fish-eye lens x? :P
 mierah n atiq
 azri n jatt
berselerak ja lepas makan.hahaha
uduh betoi prangai :)

Saturday, April 09, 2011

[ 38 ] minyak oh minyak

helo hai holiao :D

tat sat ni, cek p boh minyak keta kt Petronas dpan umah.
masa tgh dok byaq kt kaunter tu,
ada sorg mamat ni nk bayaq jugak...

  M : the Mamat  
  K : Kakak Kaunter  
M : dik, pam nmbor 2.
K : moto tu ka? brapa?
M : seringgit.. (sambil sua duit 10)
K : brapa?
M : seringgit..
K : seringgit ja?

mamat tu p start moto, blah teruihh~ xboh minyak pun.haha
tudiaaa, aku rasa dia trasa sngguh dengan kak tu.
HAHAHA, touchin laa pulak~
maw gaya naek Honda Cup enjin Ex-5 paip buloh. XD
yg kakak tu pun, cara tnya xkena gaya betoi,
biaq p la kat dia nk boh berapa pun.
kan dah bebai terok, kesian kat dia :)
mana taw kot lg 9 ringgit tu nk taruh anak bini ka.
so, pengajaran dia tang sini,
kata2 tu jaga noo, kdang2 kita kata, macam xda apa.
padahal, orang terasa ouh. so jaga2 laa naa :)

Thursday, April 07, 2011

[ 37 ] smile

before this,
i have no reasons why i'm smiling,
but now,
i have a reasons why i'm smiling.
(^_^)

macam aku kata sebelum ni,

"bila dah suka, jangan takut nak terima sayang,
bila dah sayang, jangan takut nak terima cinta."

tapi, ayat tu aku tujukan untuk semua.
apa dia? aku?
ntah, step by step kot. :)

..................................

mamipoko, IMY :)

Wednesday, April 06, 2011

[ 36 ] pulon.haha

sawadikap, :)

haha, aku taw, baru tat sat post entry baru kan?
aku post jugak sbb bkaitan dgn tok aku.hehe
baca dak status aku semalam kt FB?
macam2 kat maktok aku ni.haha :D
td dia dok tngok tv, aku nk tgk BANG BANG BOOM sat.
pastu dia kata,
 "weh, ang ni dok tengok tv ka, 
 main menatang tu?(lappy) 
 aku nak tengok hok ni, ang nk tengok hok nuu. 
 satg lawan tukaq channel, lingkup tv aku. 
 pulon ngat aih ang ni.." 
HAHAHA. naah~ kena PULON sedas ngn tok aku. XD
oke tok, tok tengok la tv naa :)