Thursday, December 01, 2011

[ 65 ] Tutorial ANGRY BIRD (Part 2)

Assalamualaikum :)

orait, ingat lagi x tutorial hari tu?
ANGRY BIRD MERAH
haha, tu part 1.. burung kaler merah.
kali ni aku buat kaler BIRU MUDA, alaa, yang kecik tu..
oke, ni gambaq rujukan aku buat PaperCraft..


oke, macam biasa. sediakan semua peralatan yang patut.
- kertas biru muda saiz A4, pastikan keras dari kertas kajang dok jawab exam tu.
- peralatan2 melukis, pensel, pen, marker pen, pembaris, 
- peralatan memotong, Pisau Rambo Swiss Blade tu.HAHA.. dak aih, cutter besa ja.
semau dah tersedia, dengan lafaz Bismillah..
haa, lukih laa, cangok bulu lagi.haha


macam yang burung merah tu aku buat ukuran,
4cm X 4cm
yang biru ni kecik sikit,
3.5cm X 3.5cm
bentuk sama jugak, SEGI EMPAT SAMA.
pastu, bahagian mata n paruh Angry Bird yg kaler kuning tu,
lukis atas kertas kuning x putih, berasingan.


dah lukis, pastu potong, lekat yang paruh kuning tu atas kertas putih.
patu lukis mata dia, pastu potong pulak.
last sekali baru lekat kat kertas biru tadi.
*memang renyah pun buat benda alah ni, bnyak benda nk kena potong*
macam besa, HATI HATI. kot pisau terpelanting tikam mata ka.HAHA


kali ni aku buat dua. sebab rajin lebih.hahaha
ignore gambaq2 spongebob tu.
actually tu Tatoo yang dapat dalam cinggam dua kupang tu.
saja gatai tangan lekat kat meja. :D
*CINGGAM : CHEWING GUM*

so, dah lipat2, gam p gam mai..
siaplah Angry Bird Biru aku ni..

oke, depa xcukup adik beradik.
sepatutnya ada 3 EKOQ, tapi kertas xcukup, dua ja laa.
aku buat dua ekor ni, amik masa 30 minit jaa.
then aku bagi kat kawan aku satu, n adik dia satu.
sebab adik dia yang darjah 3 tu baru lepas sunat.

aku bagi kat kawan yang kiri tu.
Fadhly Azman, yang pakai baju Tanah Tumpah Darahku..
*gambaq lama, tapi tahun ni jugak la*

oke, so, macam mana? yang dulu dah try?
yang domo tu mungkin susah sikit laa, yang ni mudah banyak.
orait, jumpa lagi lain entri.
aku ingat nak kutuk2 cerita Twilight Saga : BREAKING DAWN tu laa.HAHAHA
sebab apa, wakil SUARA HATI LELAKI. :D
tunggu lah, nanti aku update.

chow dulu. Bye, Assalamualaikum. :)

2 comments :

Ezry said...

whoaaa... style giler.. :)

Amzar Kurin said...

thanx ezry :D