Sunday, November 27, 2011

[ 64 ] Kawan & Akaun Facebook. Apa kaitan??

Assalamualaikum..

sori naa, 4 hari senyap kat blog ni.
hahaha, besa laa. seronok jadi Birthday Boy sat.HAHA
25 November dah lepas dah pun. :)
 thanx a lot to my..
family, kawan2 sekolah, kawan2 MMU,
kawan2 PLKN dulu, junior2 sekolah mahupun sekolah lain.
senior2 yang mana mengenali diri ini.
TERIMA KASIH !!

oke, topik hari ni.
KAWAN FACEBOOK
macam2 orang tau dak kat FB ni..
yang paling xleh blah, yang ada akaun lebih dari satu.
4 5 AKAUN FB DIA SAJA..
aku pun xpaham, jenis ni style approve orang ikut dan ja kot.
sebab apa ada akaun banyak, sebab FRENDLIST dia dah penuh..

Friendlist kat FB ada 5 zon :-

1) 500+- : kawan2 terdekat, jarang online, xpun Badan Penapisan Orang(BPO).HAHA
2) 1000++ : berpotensi nak ramai lagi ni. still selamat lagi..
3) 2000++ : anda berada di tengah2. jangan risau, tetap selamat. makan cikedis dulu~ ^^
4) 3500++ : hati-hati.. dah paras separa bahaya~!!
5) 4500++ : hang siap sedia akaun FB baru ja laa. habis cerita~ xpun buat page teruih.

*so, anda berada di zon mana? HAHA*
aku dok nombor 2, sebab tu aku tulis benda alah ni. :)
xkisah pun hampa kawan ramai mana.
masalahnya yang aku dok tengok kritikan2 kat Newsfeed aku.
ialah, orang lain pening nak contact akaun mana satu.
macam mana orang xpening.
kalau kata 5000 akaun ni orang Penang saja, so untuk orang Penang saja laa.
kalau akaun ni orang Perlis saja, so Perlis saja laa..
kalau dah buat dua akaun tu, so akaun satu lagi xperlu add orang yang sama.
tu pendapat aku laa...
tu kalau sebab Friendlist penuh laa.haha
ada jugak sebab2 lain pasai pa ada banyak akaun..

4 alasan pasai pa seseorang tu ada 2 akaun FB.
1) FB dia dah penuh, fren dah ramai gila.
macam aku cerita kat atas tadi laa.
5000 serba 1. HAHA.. dah macam hantaraan nikah XD
2) saja seronok2 nak buat lebih akaun.
seronok2 ni banyak sebab, selalunya sebab naik main game.
ya laa, macam main Mafia Wars, nak cari geng..
so kena buat banyak akaun. tapi xpa la xganggu orang lain.
3) lari dari ef bf/gf, xpun mana2 stalker.
HAHA, ni untuk keselamatan bersama.
satgi dia dok stalk gila gila, pastu buat cerita kat orang.
kalau EX n STALKER, orang yang berbeza, so perbuatan dia berbeza.
cuba kalau orang yang sama, EX-STALKER.HAHA.. haa, mampuih la hampa..
4) takot seluruh kaum kerabat keluarga tau aktiviti.

 aku rasa orang buat sebab ALASAN NOMBOR 4. HAHAHA
ya laa, takot parents dia or kaum kerabat dia dok amik tau pasai dia.
pergerakan dia, so dia buat akaun baru.
akaun yang ada kaum kerabat, ayat semua baik2 jaa.
yang satu lagi, jampi serapah, maki berkandaq habaq hang~ HAHA

so, takat tu ja laa info aku yang aku tau.
jumpa lagi next entri.
Bye, Assalamualaikum :)
 

2 comments :

Nia Ridzwan said...

aku jumpa satu jenis manusia, kalut add orang, beriban kawan dia, fb pon dah dua, add org sama, pastu sibuk post status "gonna delete some friends"

apa motif? -,-"

Amzar Kurin said...

HAHA, ada jugak jenis tu? dah add orang lepas tu nak remove. mengong =.=