Sunday, April 17, 2011

[ 43 ] JaOH-Ooo~!!

sawadikap~ :D

*xda gaya langsung kan nak ride VESPA. hahaha* 

berkurun kan xupdate ?
xda la lama sgt, baru beberapa hari ja pun :)
besa la, blog xda topik mnarik.
yg mnarik, aku sembang mrapu ja kot.haha
oke, minggu ni aku p JOHOR.
sapa xtaw johor, ampa jangan dok kt Malaya ni.. =.=
aku p rumah classmate aku, Omar.
actually ada sdikit side plan, tp xkena gaya kot. :)
so, Omar keja bawak aku meronda ja, 
meREMPIT, eh bukan, meVESPA kt area Bukit Gambir tu.haha
sumpah aku cakap, aku xpernah jejak kaki kt Johor.
sempadan pun xpenah, nk langkah? lagi la dak.haha
hbis jauh pun, Melaka jaa. tp Pantai Timur prnah p dah :D

oke, back to the story,
dngan adanya seorang mmber yg bernama Omar ni,
aku dah mula terpikat sikit dengan VESPA ni,
ataupun satu lagi, LAMBRETTA.haa~ :D
depa ni kira group Vespa kt Bukit Gambir ni.
org sini pnggil Bukit jaa, bukan BUKUIT GAMBUIR.
bukuit bukuit tu David Teo sorang ja.HAHA
ni ada bberapa gmbaq aku snap.

 yg ni vespa Omar

 ni moto Pak Badar

 xsure sapa punya

 GOLDEN LAMBRETTA

 yg ni SPECIAL punya, baru siap.
buat kt Seremban, dekat stahun jugak la.
THE GAGAK HITAM

yg ni buat suluh jalan, puas hati aa.
kalah lampu bas uh~

pastu, Omar bawak aku p Muar pulak, dua kali p Muar.
aku cuma mengikut jaa,haha
masa nak balik dari Muar tu singgah makan MEE BANDUNG dulu.
orang Johor kata, Mee Bandung Muar wajib try.
sekali try, naah~ amik ang Amzar, tmbah lagi spinggan.
*aaaaa~ kantoi makan banyak =.= *
bila malam, p rumah member Omar,
geng2 vespa lambretta tu laa.

masa hari last kt Johor, kami p Gunung Ledang..
p cari Puteri Gunung Ledang nuu.hahahaha XD
xda laa, p mandi ayaq trjun jaa.
awai2 plan nak p lepaih Subuh nuu, huh, sembang jaa.haha
last2 pukul 9 baru nak gerak dari rumah tauke vespa. :D
tara nak smpai sana, jauh la jgk. tgk dari rumah Omar, dekat ja.
macam aku dok Kangaq nampak Bukit Keteri nuu.
*naah~ ni lagi muhong.haha*
so kt bawah ni ada la aku letak gmbaq sikit naa.

dok ingat nak terjun dah tang ni, haha
teruja punya pasai.

 naah~ jenuh krabat cek oii.=.=

 haa, ni la Kolam Puteri. wink wink (^_^)v
org kata laa.haha

 kan best kalau bule SLIDE.hahaha

gmbaq ni time nak turun


hok tu ja cek mmpu boh,
yg lebih2 ampa tgk kt link ni
satgi boh gmbaq penuh kat blog pun,
orang cemuih tengok :P
*CEMUIH : meluat*
masa nak naek tu, YA ALLAH~
Bukit Lagi yg aku dok krabat tu teruk lg,
means, yg ni oke laa.hehe :D
masa hala nak naek tu, perghh~ PECAH PELUH habaq ampa =.=
masa nak turun, xpecah dah laa,hehe
so, takat tu ja laa cek mampu crita. :D
xtaw bila pulak nk bule p lagi.
dok target nk p Melaka. :)

2 comments :

anis diyana said...

nak p melaka??
JOM..xD

Amzar Kurin said...

haha, aku taw ang nk p umah azim :D