Thursday, November 10, 2011

[ 56 ] Korban Itu Ibadah :)

Assalamualaikum Warahmatullahhiwabarakatuh.

haaa, lama dak aku sunyi dari dunia blog??
lama kan? kalau hampa tengok last post aku pasai Matluthfi..
masa bulan Jun dulu habaq hang, loser gila.HAHA
bukan apa, malas nak karang panjang2.
tetiba mai musim FB kot time tu. :P

tapa2, la ni aku cuba berjinak-jinak balik dengan blog aku.
dia pun dah bebai dgn aku setelah sekian lama.
"apa la tuan aku ni, buat blog pastu tinggai, bukan nak jaga~"
oke dah, tutup cerita pasai tu.

memandangkan MOOD RAYA HAJI still dok ada lagi.
aku nak share la sikit pengalaman aku.
terutama kaum Adam, budak2 laki la kan..
pernah x LAPAH LEMBU?? haaa~ xpernah kan.
meh sini aku nak crita..
intro la sikit gambaq. bagi ceria sikit entri ni.HAHA


haa, nampak menarik x?
muhong, hampa geli. betoi dak.haha :P
cuba pikiaq balik, buat pa nak geli..
daging tu jugak la kita nak makan. :)
masa Hari Pertama Raya Haji,
tumbang 7 ekor LEMBU n 1 ekor KERBAU.
perghh, nak tumbang kerbau tu punya laa susah~
dah sembelih semua, pakat angkat geng mai nak lapah kulit laa.
mula2 ingat susah tau, rupanya mudah jaa.
siat p siat mai, habis sekoq lembu. kulit kerbau keras sikit.

dah tu, p potong daging2 apa semua sebab nak bahagikan 7 bahagian.
seriously aku ada rasa geli jugak, part nak angkat perut2 lembu tu.
dengan lembik apa semua, dah la perut dok panas lagi.HAHA
dah sekali angkat, lepas tu xdak apa dah laa.
dlama dok potong2 daging pun ,sempat lagi dok picit2 lemak kat daging tu.hahaha
seronok pulak main benda alah tu.
kira settle semua dalam pukul 1 jugak laa.

aku dah malas nak karang panjang2. :D
apa2 pun, cuba laa dapatkan pengalaman ni.
orang2 lama nak pelapis2 baru :)

InsyAllah, aku akan RAJIN update blog lepas ni.hehe
aku suka gambaq ni, nampak seronok buat kerja.haha :)
*dari kiri : adik aku, pak long, kezen, aku*

p/s : aku jarang Twitter, banyak FB n akan banyak Blog balik :)

2 comments :

Anonymous said...

macam style je bro :D

Amzar Kurin said...

style ouh, try la next year. :)