Saturday, March 26, 2011

[ 27 ] CURANG ?

SAWADIKAP~ :D

oke, masuk entry ni, dah kali kedua untuk hari ni.
haha, nak pndekkan cerita la kan.
masa tgh dok syok2 FB FB tadi, then tnampak la bnda ni,
ramai jugak yang menjawab,
ramai jugak yang follow,
aku pun terasa terdetik hati nak follow tapi xmaw jawab.hehe :D
taw dak apa dia? ni haa, kat bawah ni.

   DI ANTARA BERIKUT, YANG MANA LEBIH KUAT CURANG ATAU PENCURANG?   
*SILA KLIK LINK TERSEBUT KALAU RASA CURIOUS NAK TAW*


oke, dah tengok kan link tu?
aku bukan nak buat pandai ka apa,
tapi cuma nak bagitau pndapat aku sndiri jaa :)
CURANG? menatang apa tu? hahaha
bagi aku laa, lelaki or perempuan, sama sahaja.
semua bergantung atas diri sendiri.


contoh situasi :
seorang laki ni dah ada GF yg lawa comey segak yg sangat,
kira kalah HANA TAJIMA, nak habaq kata segak xsegak GF dia.
so, dia ni style kawan dgn smua org, means frenly.
dalam dok bkawan tu, ada sorang prempuan ni,
mcm rajin contact ngn dia, xkisah la apa cara skali pun,
FB ka, YM ka, skype ka, twitter, tuit tuit toit toit kaa,
w'pun ampa nk bjumpa kat umah tokwan skali pun.haha
laki ni dh hbaq terang2 yg dia dah ada GF, GF dia bule trima kata laki ni bkawan.
smpai satu tahap, prempuan tu TERGELINCIR, paham2 la.

so, si GF tu dh mrah, laki tu kena tuduh curang.
dey yenna poo ring geii~ org dh hbaq terang2 dh ada GF, stepback laa.
kita xtaw yg sama ada laki tu niat mmg hnya bkawan shaja.
kita xleh tuduh secara luaran. hati org, kita xleh suka2 hati tuduh. :)
so, xkesah la kalau situasi ni berlaku sebaliknya.
perempuan ni ada BF, then sekian sekian sekian~ :)




oke, dah. aku xlarat nak BREAFING lama2.haha
oke bye, tunggu lepaih lepaih ni pulak. :)

5 comments :

Anonymous said...

stepback or stab-back? tikam blakang kan? ohoo camel? im just asking .

Amzar Kurin said...

stepback, berundur :)
pakai tulis saja.haha

nur ayuni said...

pompuan mana x jeles tgk laki dy apat ngan pompuan len. pompuan pon ada had sabaq maa..

Amzar Kurin said...

dats why aku kata, kalau bnda tu jadi sebaliknya, laki pun hilang sbaq jugak.
haish, baca perabih dak nak tnya? :D

SyakirahAbdulRahman said...

hahaha. naissss one ;D