Thursday, March 31, 2011

[ 30 ] AKU, DONUT DAN AYAQ BAH~!! :D

ASSALAMUALAIKUM.
HELO SEMUA :)


post kali ni xseberapa kot aku rasa.
hari ni last cek meniaga DONUT kat MMU.
minggu ni ja laa, lepas cuti, smbung bniaga balik.haha
yg terlibat semua geng2 teknikal untuk MMU AWARD :)

 ni tinggal 3 kotak ja lagi, hari ni laku pelik jaa.
daripada 6kotak, tinggai 3 kotak jaa.cepat jugak laa.
Alhamdulillah~ :)
pastu jual BARBICAN sama, yg ni pak arab ramai dok beli.
feveret depa laa yaq ni.haha

settle bab donut, tugas aku untuk hri ni dah settle.
hmm, ampa ingat kan tarikh
   1 NOVEMBER 2010 ??  
PERLIS kena banjir teruk,
kalau nak banding masa tahun 2005.

masa banjir tu, aku sedih sangat sebab aku xbuleh balik.
dapat berita pun dari FB, semua FB. seriously.
cikgu math aku, CIKGU DESS..
kawan2 yang dok ada kat perlis, junior2 senior2 aku,
sedara mara aku semua.

aku cuma mampu, call ibu, call bapak, call maktok.
 tanya rumah macam mana? dah makan ka? 
 barang2 semua oke ka? ada yg hanyut ka? 
sepanjang masa banjir tu, sumpah xda mood nak p kelas.
aku share la sikit mana gambar yg aku amik kt adik aku dulu.

ni kat rumah aku, TAMAN SRI BAKAU.
orang Kangaq mmg taw laa, area kmpung bakau,
kira maen sampan la kalau banjir :)
ni gambar dalam rumah.
takat ni ja laa yang sempat ubah2 barang pun.
yang lain, yang mana sempat, semua angkut p rumah tok aku.

ni kat rumah tok aku, sapa yg taw PETRONAS JALAN RAJA SYED ALWI,
depan petronas tu laa rumah tok aku. :)

maybe aku balik cuti ni, mak aku sambut dgn dressing mcm ni la kot.hehe

pastu, mungkin dok kelih adik aku n kezen aku maen ayaq bah.haha
*KELIH : nampak*

malam ni bas pukul 8, gerak balik p Perlis.
xkira laa orang nak kata banjir ka, apa kaa.
aku nak balik gak, cuti seminggu xbalik rugi laa.
dah banjir dulu xdapat nak share rasa sama2.
biaq kali ni aku balik, basah sama2. :D
seboleh2nya, kita harap hujan jangan dok turun lagi laa,
biaq lega, surut sikit. mcm kawan2 aku yg bukan org perlis,
dok tngok banjir, bila org maen ayaq, macam best jaa :)
memang syok, kita seronok dalam duka la jugak org kata.
lepas surut tu, susah la sket, hbis barang2 rumah,
dokumen2 apa semua tu hanyut, lpas nu nk kena kluaq duit pulak,
nak ganti balik barang mana yg hilang, mana yg rosak. :)

apa2 pun, malam ni aku balik gak.
tiket bas pun dalam wallet, soo~
  TUNGGU PA LAGI~ BALIK LAA~!! :D  
maw kata bas xleh masuk sampai kngaq,
takat mana yg brenti, minx tlg bapak amik.huu
btw, maybe blog jarang update kot.haha
kalo ada benda menarik, or ada kesempatan,
aku update la noo. :)

2 comments :

SyakirahAbdulRahman said...

amzar! nak ikt ang balik peghlis ;(

cik ekaa hazir said...

huuu, perlis banjir lagiii, cean.
ambuehh syok naa nak balik tanahair, hihi :D