Saturday, March 12, 2011

[ 11 ] Malaysia kekurangan Vlogger & Tsunami di Jepun

Helo again,
agak berkurun jugak la x update blog.
berasa begitu malas sekali, xtaw pasai apa.
hari tu tergedik2 sangat nak buat blog.
amzar amzar~ haihh~ =.=

kali ni nak cerita sikit pasal..
VLOGGER.. :)
bukan blogger naa, blogger ramai dah aku rasa.
rasanya laa :)

" What is VLOGGER? "
VLOGGER is "Video blogger"

oke, dah paham setengah ?? haha
sebelum ni aku pun bukan taw pun pasai vlogger ne.
yg dok taw...
step 1 ; p website 'YouTube'
step 2 ; search la apa2 video yg nak search :D
step 3 ; haa tnggu apa lg, tengok la video tu~!!
* nak tengok apanya, buffering xhabih lagi~!!
taw nak jerkah orang,haih*
hehe, sori2, xsengaja yaa. maaf noo, selamat menonton :P

rasanya ampa kenai la kot dua mamat ni..haha
||
||
_||_
\  /
\/

aku amik video ne sebab feveret aku.HAHA
antara dialog yg aku xpenah lupa~

1st : " haram~ mak pak ang xajaq aa baling barang2 kat orang,
ang dok mana dok mana ? panggil geng aku taboh ang, baru ang taw~!! "
2nd : " jahat ngat natang ni, sek eh perot ambo, jenih berat nanang "

haha, ampa tngok pun xlarat gelak kan ??
btw, mst ada yg xbrpa phm mksud ayat ni..
 " jahat ngat natang ni, sek eh perot ambo, jenih berat nanang "
maksudnya, "jahat betul kau ni, sakit perut aku, jenis perangai teruk"
aku bkn buat pndai suka2 hati translate naa ayat tu,
aku tanya member bilik sbelah sbb dia orang terengganu :)

then sorang lagi, yg ni mst ampa kenai dia dgn...
"Bahasa ewW~~"

alang2 aku dah post pasai Anwar Hadi ni,
aku pun sebulat suara setuju dgn dia.
yg dok tulih ayat 'eww eww' tu buat pa xtaw..
sorry to say laa naa, aku pun xsuka jugak,
xmaw kata meluat, bunyi kasaq lak :)

To All Malaysian, sapa2 yang rasa ada bakat macam depa ni,
sila la jd "VLOGGER" mcm depa dua ni,
ada lagi vlogger di alam maya sana,
tp cek bnyak dok follow depa ni.
bkn sebab kenegerian, tidak sama sekali :)
kalo sapa taw lagi vlogger2 yg menarik di alam maya sana.
share2 lah kat FB ka or blog masing2.
support lah mereka2 sekalian.
banyak info yg depa share, kira depa ni macam~
orang kata macam "Suara Rakyat" laa.hahaha XD
so, takat ni ja laa kot noo.




eh sat sat, sebelum tu,
ampa semua taw kot noo pasai gempa bumi n tsunami kat jepun tu.
Allah dah turunkan bencana kat kita semua bukan saja2.
Allah nak ingatkan kita semua, betapa lekanya kita dgn dunia ni.
semoga kita semua dijauhkan daripada bala bencana.
kira kita yang kat Malaysia ni, besar rahmat la orang kata.
xkena dulu, tengok mcm Jepun, kena duluu.
so, beringat-ingat lah kita,
dunia ni cuma sementara.. :)

takat ni saja yg cek mampu post,hehe :)
jumpa lagi yaa, byee~

3 comments :

hawa.annuar said...

rajin post kat fb tp mls post kat blog..
eeewwww~~~hahaha
anyway,dorang memg best..

Amzar Kurin said...

hahaha, fb lain. kih3 :P

:) FASEHsygDEA (: said...

terbaek wokkk ! haha !
natang a.k.a ANIMAL ! ;DD