Saturday, March 19, 2011

[ 16 ] orang yang add.

halo, hola n holiao.
kali ni bkaitan dengan laman web terkemuka.
ampa taw kot noo menatang ni.
aku nak cakap ni xda tuju kat sapa2.
randomly saja.
sebab minggu lepas, ada member buat status macam ni.

"tak perlu kot kau add kawan aku if kau tak pernah jumpa kawan aku,huh"

oke, bagi situation dia, mybe ada stranger mana2,
buka fesbuk kawan dia pastu add.
pdahal xpenah jumpa pun.
tu kalau stranger tu yg add la kan.

ampa pnah x, jadi macam ni,
tengah dok syok2 IM la kan, xkira laa
dgn member ka,
dgn boifren ka,
dgn gelfren ka,
dgn abang ka,
dgn adik kakak ka,
or maktok sekali pun.haha

tiba2, ada fren request..
kita cek-cek tengok, ouh, dia mutual fren dgn member kita.
kita ngn dia xkenal pun.
bagi stengah orang, dia approve ja,
bagi stengah orang pulak, dia ignore dulu,
then pikiaq 7 hari 7 malam baru approve.hahaha
ada jugak yg ignore teruih, pastu biaq FB yg tlg uruskan
*haha, boleh pulak lagu tu noo*

if ampa approve, mst kwn ampa nmpak kt wall org yg request ampa tu.
so dlm kpala dia mst pikiaq,
si A add si B ka, or si B add si A.
kalau pikiaq positif oke laa,
kalau kena yg pikiaq negatif ?
p dahh~ =.=

so, ampa org jenih yg mana satu ?
1st : approve jaa
2nd : tngok mutual fren ramai ka x (contoh ; mutual fren lebih 50)
3rd : ignore, pstu pikiaq 7hari 7malam
4th : ignore saja, biaq Fb uruskan
5th : BLOCK teruih~ haha, ni lagi drastik XD

so, pikir2kan lah. aku pun xtaw nak kata gena.
semua atas diri masing2 :)

*approve laa cepatt~*
HAHA, joke joke :)

7 comments :

Sabrina Hilmi said...

Jika Saya :)

i choose ,
2nd : tngok mutual fren ramai ka x (contoh ; mutual fren lebih 50)<- tapi sy approve da lesser the better ,

4th : ignore saja, biaq Fb uruskan


dah ! :)

KiELA ALiAS said...

i choose 1st and 2nd..
done!!=D

Amzar Kurin said...

ina ; haha, oke nnt fb tlg uruskan.HAHA

kiela ; hak3, okeh

zida said...

4th. aku xbpa suka approve orang nehh..haha

Amzar Kurin said...

haha, hang model. lain crita :D

Embun Pagi said...

kalau ada mutual fren..akn tgk dulu gmbo dia..akk kenal or x..klu kenal,approve..kalau xkenal...ignore je dulu.

kalau tade mutual fren, ignore je laa...masuk lam arkib negara,eh silap arkib FB..dlm senarai menunggu..ahhaha..(tungguu la noo...mungkin berbulan2...atau mungkin x diapprove at all) kikiki..

sebab,bg akk dlm fren list...biar less quantity but higher quality..kalau fren beribu riban pon tp senyap xpenah bertegur baik xpayah kann...buat semak.

Amzar Kurin said...

kak embun, betul2 :)