Tuesday, March 29, 2011

[ 29 ] GEREK ka FIXIE ??

Assalamualaikum~
Helo hai holiao~
Sawadikap~
(^_^)

oke, pernah dengaq dak pasai gerek,
yg bentuk dia macam  BASIKAL TUA
tapi dah  di'MODEN'kan  laa, senang crita.
dan nama barunya,
  FIXED-GEAR  
or nick name
  FIXIE  
*ni la FIXED-GEAR or FIXIE*
haa~ semalam first time naek menatang rangka besi ni.HAHAHA
jangan marah naa tuan FIXIE, cek melawak jaa :D
ampa jgn ingat tu gerek aku, tu member aku punya.
dia bg try jaa. eh, bukan GEREK, FIXIE~ sori terlupa.
*GEREK : basikal, bicycle*

masa nak turun bukit dari MMU, xda masalah laa,
relax jaa, laju jaa kan. potong moto pun, kernyihh jaa.haha
tapi mai nak kena naek bukit tu, baru berakal.
moto potong balik pun, dia kernyihh balik jaa.haha
ada sikit gmbaq aku nak share ngn ampa semua. :)

ATAS : OMAR & AMIRRUL
BAWAH : AZIM & AMZAR

lepas keluaq dari MMU, omar lead kami p CYBERPARK,
cyberpark xjauh sgt pun, blakang MMU jaa.
masa nk turun bukit, meluncur laju laa.
tngah dok syok telan angin, topi terbang.adoi~
kena patah balik amik topi pulak~
kes tu aku pkai topi mcm tu, tkot trbang pulak.hehe :D

ni la Cyber Park

pastu, pakat lawan kayuh lagi, azim kata nak try bukit kt LIM KOK WING.
tudiaa ang azim, aku dok lalu kat situ, aku tngok, moto nak naek pun semput ja.haha
tapa, p jugak~ lim kok wing jauh jugak laa, tapi xpa, semangat semangat.haha

 haa~ ampa tengok, nak p KLIA ni.HAHA

 time ni sbenaqnya tengah turun bukit, tapi nampak relax ja kan.
xcaya, ampa tengok gambaq bawah ni, laju kot~
  180km/h ni~  
ranting fixie pun bule lucut.haha
tapi memang laju pun, cek xmuhong =.=
*LUCUT : tercabut*

lepas turun bukit tu, kira speed teruih la nak kerabat bukit tu.
aku rasa kalau keta lalu sebelah, mesti akan kata mcm ni,
 "ISHH~ GILA KOT DIORANG NI. 
 NAEK BASIKAL LAJU-LAJU, 
 CARI MAMPUS BUDAK-BUDAK NI, HAIHH~" 
pastu aku pun balas balik, aku kata,
 "HAA AWAT PAKCIK ?? 
 KAMI MAMPUIH KAMI-KAMI JAA, 
 PALING KUAT PUN REBAH LUKA LUTUT. 
 PAKCIK NAK JOIN SAMA AA ??" 
ceyy~ sembang kemaih, macam aku berani kata balik lagu tu.hahaha XD

ampa nampak dak jalan turun ke bawah macam mana?
haa~ bule bayang dak nak kayuh naek?
aku ngn azim give-up, tmbah2 aku yg first time.huih
mengah cek oii, tercungap2 masa smpai atas.
dok mintak nyawa mintak nyawa. hahaha

tapi omar dgn mirul buleh survive smpai atas,
dasyat depa ni,haha

tengok la muka masing2, penat jaa.
tapi omar relax jaa. maw dak, champion.haha
laps minum air smua, azim bawak kami masuk dalam
LIM KOK WING UNIVERSITY

ni entrance depan lim kok wing.
pastu azim tunjuk ada satu keta, student lim kok wing buat projek.
projek apa aku pun xtaw, tapi habeh satu kereta depa lukih~ 

*bule teka dak ni keta cap apa? haha*

Lim Kok Wing University ni xdak laa luas mana sangat,
kalau nak banding MMU, MMU luas lagi.

 ni view dari tepi jalan

aku dgn mirul yang xdak keja kat blakang.
dok buat gila tengah jalan, pastu ada keta mai,
xpasai-pasai ja kena hon.haha

*buat muka stim bule,haha*

dah abeh melilau, kami teruih balik. malam ada meeting lak.
agak memenat kan laa, tapi FUN,
memang FUN walaupun pun penat.
sebelum ni tngok budak2 FIXIE, macam relax jaa.
rupanya penat tu 2kali ganda dari joging, bagi aku laa :)
sebab penat maen menatang ni aku lambat update blog.hahaha
xda laa, lagipun smalam ada meeting sket pasai MMU Award..


  SUMPAH FUN WEH MAEN FIXIE~!! :D  
B
btw, saja nak habaq tang sini,
khamis malam nak mai ni, aku balik KANGAQ~!!
agak excited coz rindu kampung halaman. :D

  *SORI LUPA BUBUH MAP*  
OREN : hala pi..
BIRU : hala balik..
rasanya aku ride p ke Cyberpark, pastu LimKokWing..
pastu patah balik ke MMU, average la snang cerita.
ada dalam  12.5KM  jugak laa rasanya.
macam Kangaq p Aloq Setaq uhh~
*cey, derek buat crita muhong.haha*


8 comments :

Miera Nazlan said...

siapa kawan hang ??! nak naek jugakk ^^

Amzar Kurin said...

ang tgk kt gambaq mana tah, aku letak caption nama2 depa siap link FB lagi ;)

SyakirahAbdulRahman said...

best gile aih ! kat um ni ade highway je.haha

Amzar Kurin said...

hehe, atas highway pun layan jaa :D

SyakirahAbdulRahman said...

kene bahan hon ja nnti.haha

ieqah fimelda said...

best la korang kan.. hahaha

Amzar Kurin said...

yaya : kita hon balik laa.HAHA
ieqah : awat? nak join sama ka? haha

ieqah fimelda said...

haha hadoi... basikal pn xde...